Selecteer een pagina

Joop Zoetemelk – Ongezien
Ultiem eerbetoon aan laatste Nederlandse
wereldkampioen en eindwinnaar gele trui

door Jacob Bergsma, Joop Holthausen & Peter Ouwerkerk

In 1980 won Joop Zoetemelk als tweede Nederlander in de historie de Tour de France. Vijf jaar later werd Joop op zijn 38ste wereldkampioen. Ter ere van dit 40-jarig (Tour) en 35-jarig (WK) jubileum duiken de auteurs in de rijke carrière van Nederlands succesvolste wielrenner aller tijden.

Dit boek bevat uniek materiaal uit de schatkamer van Zoetemelk zelf en prachtige beelden uit de archieven van topfotografen als Berry Stokvis en Cor Vos. Met nieuwe statistieken en oude herinneringen laten Bergsma, Holthausen en Ouwerkerk – onder meer – de Tour van ’80 etappe na etappe herleven.

MET EEN VOORWOORD VAN WILFRIED DE JONG

Naast de reguliere editie is het boek ook in gelimiteerde verzamelaarseditie verkrijgbaar.

 

ÉDITION EXTRAORDINAIRE

Door Joop Zoetemelk gesigneerde editie in gelimiteerde oplage van 1000 stuks. Inclusief CD, DVD, certificaat van echtheid en replica van WK-medaille uit 1985.

N

Verzamelaarseditie ter ere van het 40- (Tour) en 35-jarig (WK) jubileum van zijn 2 grootste zeges

N
Gelimiteerde oplage met door Joop Zoetemelk handgesigneerd certificaat van echtheid
N
Cd met etappeverslagen uit de Tour van ’80 en een verloren gewaande reportage uit 1970
N
Dvd met zeldzame, bijna vergeten beelden uit de wielercarrière van Joop Zoetemelk
N
Het boek Joop Zoetemelk – Ongezien met uniek materiaal uit de schatkamer van Joop zelf
N

Onderin de box zit een replica van Joop Zoetemelks WK-medaille uit 1985

Over de
auteurs

Jacob Bergsma, Joop Holthausen en Peter Ouwerkerk behoren al jaren tot de top van de wielerjournalistiek. Bergsma volgde de Tour onder andere als radioverslaggever vanaf de motor en was jarenlang perschef van de Raboploeg. Holthausen en Ouwerkerk zijn beiden al eens onderscheiden met de prestigieuze Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar.

Wat anderen uit 'overlevering' denken te weten, hebben Bergsma, Holthausen en Ouwerkerk zelf gezien, gehoord en meegemaakt. Alle reden om te gaan kijken en lezen.

 

Mart Smeets

Wat anderen uit “overlevering” denken te weten, hebben Bergsma, Holthausen en Ouwerkerk zelf gezien, gehoord en meegemaakt.
Alle reden om te gaan kijken en lezen.
Mart Smeets

NU AL TE
bestellen

Het ultieme eerbetoon aan de laatste Nederlandse eindwinnaar van de gele trui en de laatste Nederlandse wereldkampioen bij de professionals.
Verschijningsdatum: 19 mei 2020